wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg
wp75051e8d.png
wp85d49ef2.png
wp54266a6a_0f.jpg

 

Op Kamp met de Sterren:

 

Op 14, 15 en 16 September hebben 60 kinderen van onze Turnvereniging een geweldig kampweekend beleefd op kampeerboerderij de Runsvoort in Helvoirt.

 

Aan het begin van de vrijdagavond kwamen alle kampdeelnemers aan op de kampeerboerderij. Er waren verschillende slaapzalen, zelf 1 speciaal voor de jongens, waar de kinderen hun bed konden opmaken. Toen alle ouders weg waren konden de kampspelen beginnen. Het eerste spel werd gehouden op het grasveld bij de kampeerboerderij. In teams probeerde de kinderen zo snel mogelijk een kwartet te maken van allerlei spullen die op het veld lagen. Daarna was het tijd voor de groepsfoto. De kinderen hebben zich daarna goed aangekleed om naar het bos te gaan voor een sterrenjacht spel. De groepjes gingen met 1 kampleiding en 1 zaklamp het donkere bos in op zoek naar stervragen die aan de bomen waren gehangen. Onderweg wezen breeklampjes de weg en natuurlijk de lachende gezichtjes. De kinderen vonden het wel spannend zo in het donker, zeker het lopen langs een touw was geweldig.Op het kamphuis stond de warme chocomel alweer klaar. ’ s Avonds duurde het een hele lange tijd voordat iedereen sliep. De volgende ochtend werden de kinderen gewekt met ochtendgymnastiek. Daarna gingen we naar het bos om een loopspel te doen met de foto’s van beroemde sterren. 1 groepje was het allersnelste en won een minitennisspel als prijs. Na een kom soep en een broodje knakworst was het tijd voor het spel op het grasveld bij de kampeerboerderij. In teams werd er gestreden voor de eerste prijs, een lieve knuffel!!  Dit jaar stond er een geweldige opblaashindernisbaan op het grasveld. Daar hebben de kinderen allemaal wedstrijden op gedaan, er waren veel hindernissen. Op het einde ging de leiding op de hindernisbaan een wedstrijd houden. Na een heerlijke barbecue was het tijd voor de sterrenshow. Alle kinderen hebben een prachtig optreden laten zien en de nummers 1,2 en 3 werden beloond met een prachtige prijs. Na de sterrenshow gingen we naar het bos voor een avondspel. De kinderen kregen een toverachtige verhaal te horen en moesten op zoek gaan naar de leiding die verkleed in het bos verstopt waren. Het groepje dat als eerste alle leiding had gevonden, alle vragen goed hadden en dus alle voorwerpjes konden laten zien had gewonnen. Ook liepen er 3 “schrikmannen” in het bos, die de kinderen lieten schrikken. Dat maakte het natuurlijk een extra spannend spel.

 

Na het bosspel hebben we samen bij het kampvuur heerlijke spekjes geroosterd.  

 

Al snel was het rustig in het kamphuis en sliepen de kinderen als een rozen. De volgende ochtend hebben de leiding de kinderen wakker moeten maken met pannendeksels, ze sliepen allemaal zo vast. Het was natuurlijk om half negen de hoogste tijd voor ochtendgym. Vervolgens na het ontbijt snel weer alle spullen inpakken, want het laaste spel op het kamphuis stond op het programma: “nieuwe sterren” Teams konden door middel van opdrachten uit te voeren voor de jury kledingstukken uitkiezen in de winkel. 1 kind van het team werd aangekleed tot nieuwe ster en mocht meedoen met de modeshow. 1 team werd aan het einde van de modeshow beloond met een lekkere lolly. De frietkraam stond ondertussen ook op het kampterrein. Nadat de tafel was bedekt met een lang stuk papier kon de friet en de saus zo vanaf de tafel gegeten worden, mmmmmm. Daarna naar het bos om het bosspel te spelen van Gordon en Gerard Joling. De beide teams probeerde de vlag te veroveren, maar pas op je kwam zo terecht in de gevangenis. Luid zingend kwamen de “vermoeide” kampdeelnemers aan op het kamphuis. Daar werd de dans die iedere ochtend zo goed was geoefend tijdens de ochtendgym aan alle ouders vertoond.

 

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor dit geweldige kampweekend!

 

Tot volgend jaar!

 

 

De kampleiding:

 

Helmy, Ria, Bert, Toos, Ilona, Mary, Tanja, Maaike, Anouk, Wallie en Meta

 

wpe84e282c.png
wp31b12500.png